Herkese Merhaba Tatlı Bi Dilim Severler,
Tam saklama kabıyla çantaya atmalık, hızlı ve pratik bir
tarif ile sizlerleyiz. İster öğrenci olun ister çalışan, telaşeye binen sabah öğünü ya da öğle arası atıştırmalığı için ideal bir tarif sizleri bekliyor.
Malzemelerimiz:
-1 Paket hazır milföy hamuru
-1 Yumurtanın akı
-1 Yemek kaşığı toz şeker
-Çikolata (İster eritilebilir ister sürülebilir olanları
tercih edebilirsiniz, hangisinin lezzetini daha çok beğeniyorsanız. Ben ev yapımı çikolata tercih ettim, tarifi için tıklayınız.)
Hazırlanışı:
1-Milföy
hamurlarınızı buzluktan çıkarın. Yumuşamaya başlayınca unlanmış tezgahta hem
kesmek hem biraz daha inceltmek için açın.
2-Uzun milföy hamurlarımızı 4 eşit parçaya bölerek başlayalım.
Böldüğümüz parçaları, küçük bir oklava ya da merdane yardımıyla hafifçe açıp
inceltelim.
3-İçlerine damak zevkinize göre seçtiğiniz çikolatadan, bir
tatlı kaşığına denk gelecek ölçüde ekleyelim ve hamuru katlayarak kenarlarını
birleştirelim.
4-İçlerini doldurduğumuz hamurları fırın tepsimize dizdikten sonra
üzerlerine bıçak yardımıyla hafif 2-3 çizik atalım. En son fırına verme işleminden
önce hamurların üzerlerine yumurta akı sürüp toz şeker serpiştirelim.
5-Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 12-15 dakika
pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
Not: Bu tarifi milföy hamuru içine krem peynir ve sosis dilimleri ile üzerine haşhaş serpiştirerek de tuzlu versiyonunu yapabilirsiniz.
Bir sonraki tatlı dilimlerde buluşmak dileğiyle…
Yorumlar
Yorum Gönder