Ev Yapımı Sürülebilir Çikolata Tarifi

 Herkese Merhaba Tatlı Bi Dilim Severler,

Bu tarifimizde çikolataya doyuyoruz. İster sos ister kahvaltılık çikolata olarak kullanabileceğiniz bir tarifle sizlerleyiz.

Malzemelerimiz:

-1 Yumurta

-1 Su bardağı toz şeker (şekeri daha hafif kakao tadı daha baskın sevenler şeker miktarını azaltabilir)

-1 Paket şekerli vanilin

-1 Tepeleme yemek kaşığı nişasta

-1 Su bardağı süt

-2 Yemek kaşığı dolusu kakao (kakao tadını yoğun sevenler 3 kaşığa çıkabilir)

-2 Su bardağı + yarım çay bardağı un (sos olarak kullanacak olanlar (waffle üstü için vb...) daha akışkan bir kıvam için sadece 2 su bardağı un kullanmalıdır)

-1 Paket margarin


Hazırlanışı:

1-Öncelikle şeker ile yumurtayı bir kaba alıp, şekeri eriyene kadar çırpıyoruz.


2-Daha sonra vanilin, nişasta, kakao ve sütü ekleyelim.




3-Karışımın etrafa sıçramaması için önce çırpıcıyı çalıştırmadan karıştıralım.


4-Unumuzdan 1 bardak yavaş yavaş ekleyerek çırpalım.


5-Son olarak tavada erittiğimiz margarini ekleyelim ve karışım ile bütünleşene kadar çırpalım. Üzerine kalan unu da yavaş yavaş ilave edip son kez çırpalım.

 

6-Hazır olan sosumuzu veya sürülebilir çikolatamızı bir gece boyunca buzdolabında üzeri kapalı şekilde dinlenmeye bırakalım.



Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Bir sonraki tarifte buluşmak dileğiyle…




Yorumlar