Meyve Şölenli Yaş Pasta Tarifi

 Herkese Merhaba Tatlı Bi Dilim Severler,

Fırını olmayan, pasta yapmayı ve süslemeyi seven takipçilerimizi unutmadık. Bu tarif için hazır kek kullanıyoruz ve şahane bir meyve şölenli yaş pasta yapıyoruz.

Malzemelerimiz:

-1 Paket Pastaban

-2 Paket sade kremşanti (1 ambalaj içinde iki tane oluyor)

-200 ml çilekli süt (isteğe göre sade tercih edilebilir)

Arası için:

-1 Paket pişirilen sade pastacı kreması (meyveli pasta yerine kakaolu krema da seçebilirsiniz)

-1 Muz

-4 Çilek


Süslemesi için:

-1 Paket bonibon

- Karadut

-1 Adet böğürtlen sosu (tercihe göre karamel veya çikolata sosu da kullanabilirsiniz)

-Çilek


Hazırlanışı:

İlk olarak kremamızı paketin üzerindeki pişirme talimatına göre pişirelim ve ılımaya bırakıp, kremşantimizi de çırpalım ve dolapta beklemeye alarak başlayalım. Ardından meyveleri doğrayalım ve bir kenara alalım.

Pastaban’larımızı isteğe göre çilekli veya sade süt ile hafifçe ıslayalım. Ilıyan kremayı, kekin bir yüzeyine düz ve 1-1,5 cm yüksekliğinde olacak şekilde yaylım. Kremanın üstüne diğer keki kapamadan önce doğradığımız meyvelerimizi dizelim (farklı veya daha çok çeşitte meyve kullanabilirsiniz). Böğürtlen sosunu da meyvelerin üzerinde damak zevkinize uygun miktarda gezdirip diğer keki üzerine kapatalım.

Ve işte en keyifli kısma geldik, süsleme!

Herkesin en keyif aldığı adımdır süsleme. Buzdolabında beklettiğimiz kremşanti ile pastamızın dışını itinayla kaplayalım.

Bu adımdan sonrası tamamen sizin zevkinize ve tasarımınıza kalmış. Meyve sosuyla pastayı renklendirebilir, süs malzemelerini ve meyveleri dilediğiniz şekilde kremşantinin üzerine dizerek pastayı süsleyebilirsiniz.

Herkese afiyet olsun.

Bir sonraki tatlı dilimlerde görüşmek üzere…

Yorumlar