Herkese Merhaba Tatlı Bi Dilim Severler,
Bu tarifimizde tek lokmalık, minik irmik tatlısı yapıyoruz.
Malzemelerimiz:
-1 Çay
bardağı irmik
-1 Çay
bardağı sıvı yağ
-1 Çay
bardağı yoğurt
-1 Yumurta
-1 Paket kabartma tozu ve şekerli vanilya
-2 Su bardağı un
Şerbeti İçin:
-3 Su bardağı
şeker
-3 Su bardağı
-2/3 Damla
limon suyu
Hazırlanışı:
Bütün
malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir
hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.
Şekil
vermeye gelince hamurumuzdan büyük parçalar kopararak, tezgahımızın üzerinde
rulo haline getiriyoruz. Daha sonra tezgahımıza göz kararı irmik serperek rulo
halindeki hamurun her tarafı irmiğe bulanmış olacak şekilde tekrar yuvarlıyoruz.
Rulo şeklindeki hamurun üzerine hafif şekilde bastırarak, bir bıçak yardımıyla
baklava dilimi şeklinde kesiyoruz. Bu işlemi tüm hamurda uyguluyoruz.
180° fırında
üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Hamurumuzla
işimiz bittikten sonra şerbetin malzemelerini tencereye alalım. 7 dakika
kaynatıp dinlenmeye bırakalım.
Pişen
hamurumuzu fırından alıp 10 dakika kadar dinlendiriyoruz. Hafiften ılıyan
tatlımızın üzerine yine dinlenip ılımış şerbetimizi döküyoruz. İsteğe bağlı
olarak üzerini hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz. Herkese şimdiden afiyet
olsun.
Tarifin videolu anlatımına aşağıdan ulaşabilirsiniz ↓
Bir sonraki tatlı dilimlerde buluşmak dileğiyle…
Yorumlar
Yorum Gönder