Tek Lokmalık Şerbetli İrmik Tatlısı

Herkese Merhaba Tatlı Bi Dilim Severler,

Bu tarifimizde tek lokmalık, minik irmik tatlısı yapıyoruz.


Malzemelerimiz:

-1 Çay bardağı irmik

-1 Çay bardağı sıvı yağ

-1 Çay bardağı yoğurt

-1 Yumurta

-1 Paket kabartma tozu ve şekerli vanilya

-2 Su bardağı un

Şerbeti İçin:

-3 Su bardağı şeker

-3 Su bardağı

-2/3 Damla limon suyu


Hazırlanışı:

Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.

Şekil vermeye gelince hamurumuzdan büyük parçalar kopararak, tezgahımızın üzerinde rulo haline getiriyoruz. Daha sonra tezgahımıza göz kararı irmik serperek rulo halindeki hamurun her tarafı irmiğe bulanmış olacak şekilde tekrar yuvarlıyoruz. Rulo şeklindeki hamurun üzerine hafif şekilde bastırarak, bir bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde kesiyoruz. Bu işlemi tüm hamurda uyguluyoruz.

180° fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Hamurumuzla işimiz bittikten sonra şerbetin malzemelerini tencereye alalım. 7 dakika kaynatıp dinlenmeye bırakalım.

Pişen hamurumuzu fırından alıp 10 dakika kadar dinlendiriyoruz. Hafiften ılıyan tatlımızın üzerine yine dinlenip ılımış şerbetimizi döküyoruz. İsteğe bağlı olarak üzerini hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz. Herkese şimdiden afiyet olsun.

Tarifin videolu anlatımına aşağıdan ulaşabilirsiniz ↓

Bir sonraki tatlı dilimlerde buluşmak dileğiyle…

 



Yorumlar