Herkese Merhaba Tatlı Bi Dilim Severler,
Ağızda dağılan, pratik ve ekonomik pastane usulü un
kurabiyesi tarifi ile sizlerleyiz. Bardaklar hazırlansın! Bu tarif hem süt hem
çay kombinasyonu ile aşırı uyumlu olan cinsten.
Malzemelerimiz:
-200 Gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında yumuşak
olmalı)
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-1 Yumurtanın akı
-1 Su bardağı pudra şekeri
-3,5 Su bardağı un
-3 Yemek kaşığı nişasta
-1 paket şekerli vanilin ve hamur kabartma tozu
(İsteğe bağlı olarak sade yapılabilir veya tarçın/kakao
ikilisinden biri kullanılabilir.)
Üzeri için:
Yine isteğe göre pudra şekeri ve tarçın bir kasede karıştırılarak, çay süzeceği ile kurabiyelerin üzerine serpiştirilebilir ya da kurabiyenizin üst kısmını benmari usulü eritilmiş
çikolataya batırılabilirsiniz.
Hazırlanışı:
Un, pudra şekeri, nişasta, vanilin, kabartma tozu, margarin,
sıvı yağ ve yumurta akı (isteğe bağlı bir tepeleme çay kaşığı tarçın veya 2
yemek kaşığı kakao) bir yoğurma kabına alınır. Tüm malzemelerin oda
sıcaklığında olmaları gerekir, kurabiyenin kıvamını ve lezzetini
etkileyecektir. Yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar tüm malzemeler yoğurulur.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak şekil
verilip, fırın tepsisine dizilir.
Şekil verme tavsiyesi: Birçok mutfak gereciyle dilediğiniz
şekilleri zahmetsizce verebilirsiniz. Örneğin; çatal, pipet, dondurma kaşığı,
bıçak, çay kaşığı ve en basiti şekil verme kalıpları.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika
pişirilir. (Daha yüksek ısıda pişirme durumunda dışı çabuk kızarıp içi çiğ
kalabilir)
Üzeri için yukarıda belirttiğim yöntemlerden dilediğinizi
uygulayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Tarifin videolu anlatımına aşağıdan ulaşabilirsiniz ↓
Bir sonraki tatlı dilimlerde buluşmak dileğiyle…
Yorumlar
Yorum Gönder