Pratik Pudingli İrmik Topları Tarifi

Herkese Merhaba Tatlı Bi Dilim Severler,

Bugün pudingli irmik topları tarifi ile sizlerleyiz. Tarifimiz hem pratik hem de lezzetli, tam çat kapı misafir geldiğinde günü kurtaracak cinsten.

 

Malzemelerimiz:

-3 Su bardağı süt

-1 Paket puding (İsteğe göre tercih edilebilir bu tarifte biz muzlu tercih ettik)

-7 Yemek kaşığı irmik

-7 Yemek kaşığı şeker

-1 Paket vanilya

-1 Yemek kaşığı margarin

- Dışı için hindistan cevizi

 


Hazırlanışı:

Malzemelimiz tamsa tatlımızı yapmaya başlayalım. Öncelikle derin bir tencerede süt, irmik, şeker ve pudingimizi kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi kıvam aldıktan sonra vanilya ve margarinimizi ekleyelim. Margarin eridikten sonra muhallebimizi soğumaya bırakalım.

Elle yuvarlayabileceğimiz ısıya geldikten sonra muhallebiye şekil vermeye başlayabiliriz. Cevizden biraz küçük olacak boyutlarda avucumuza karışımdan alıp yuvarlayalım. Yapışmaması için ellerinizi ıslatabilirsiniz. Şekil verdiğimiz topları hindistan cevizine bulayalım. Buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.

Sunum önerisi: İsteğe bağlı olarak pudingli irmik toplarına tepeden kürdan batırarak sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifin videolu anlatımına aşağıdan ulaşabilirsiniz ↓

Bir sonraki tatlı dilimlerde buluşmak dileğiyle…




Yorumlar