Herkese Merhaba Tatlı Bi Dilim Severler,
Bugün tatlı mı tatlı bir tarifle daha sizlerleyiz.
En pratik ev yapımı profiterol tarifi için malzemelerimiz:
-1 Su bardağı un
-3 Yumurta
-Yarım paket margarin
-1 Su bardağı su
İçi İçin:
-1 Paket kremşanti
-Yarım su bardağı süt
Sosu için:
1 Paket çikolata sos
2,5 Su bardağı süt
Hazırlanışı:
Derince bir tencereye önce margarinimizi ekleyip eritelim. Ardından
dikkatli bir şekilde suyumuzu ve unumuzu ilave edip, unun kokusu çıkana kadar
karıştıralım. Elde ettiğimiz profiterol hamurunu ocaktan alıp, 10 dakika kadar
soğumaya bırakalım.
Dinlenmiş hamurumuzu farklı bir kaba aldıktan sonra üzerine
yumurtalarımızı kırıp iyice karıştıralım. Elde ettiğimiz yumuşak kıvamlı hamuru
bir kaşık yardımıyla, ceviz büyüklüğünde alıp fırın tepsimize dizelim.
Hamurumuzu önceden ısınmış fırında 180 derecede 30 dakika
pişmeye bırakalım. 30 dakikanın sonunda pişen profiterol hamurunu, 10 dakika
daha fırında bekletip öyle alalım.
Hamurumuz pişerken biz de o sırada içi hazırlayalım. Kremşanti
ve sütü derin ve nispeten dar bir kaba alıp kıvam alana kadar çırpalım.
Son olarak dışı için çikolata sosu ve sütü bir tencereye
alarak kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Pişen hamurumuzu biraz soğuttuktan sonra içlerini açıp, kremşanti
ile dolduruyoruz. Hazır olan profiterollerimizi servis tabağına alarak,
üzerlerinde sosumuzu gezdiriyoruz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
Tarifin videolu anlatımına aşağıdan ulaşabilirsiniz
Bir sonraki tatlı dilimlerde buluşmak dileğiyle…
Yorumlar
Yorum Gönder