Ev Yapımı Pratik Profiterol Tarifi

Herkese Merhaba Tatlı Bi Dilim Severler,

Bugün tatlı mı tatlı bir tarifle daha sizlerleyiz.

 

En pratik ev yapımı profiterol tarifi için malzemelerimiz:

-1 Su bardağı un

-3 Yumurta

-Yarım paket margarin

-1 Su bardağı su

İçi İçin:

-1 Paket kremşanti

-Yarım su bardağı süt

Sosu için:

1 Paket çikolata sos

2,5 Su bardağı süt

 

Hazırlanışı:

Derince bir tencereye önce margarinimizi ekleyip eritelim. Ardından dikkatli bir şekilde suyumuzu ve unumuzu ilave edip, unun kokusu çıkana kadar karıştıralım. Elde ettiğimiz profiterol hamurunu ocaktan alıp, 10 dakika kadar soğumaya bırakalım.

Dinlenmiş hamurumuzu farklı bir kaba aldıktan sonra üzerine yumurtalarımızı kırıp iyice karıştıralım. Elde ettiğimiz yumuşak kıvamlı hamuru bir kaşık yardımıyla, ceviz büyüklüğünde alıp fırın tepsimize dizelim.

Hamurumuzu önceden ısınmış fırında 180 derecede 30 dakika pişmeye bırakalım. 30 dakikanın sonunda pişen profiterol hamurunu, 10 dakika daha fırında bekletip öyle alalım.

Hamurumuz pişerken biz de o sırada içi hazırlayalım. Kremşanti ve sütü derin ve nispeten dar bir kaba alıp kıvam alana kadar çırpalım.

Son olarak dışı için çikolata sosu ve sütü bir tencereye alarak kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.

Pişen hamurumuzu biraz soğuttuktan sonra içlerini açıp, kremşanti ile dolduruyoruz. Hazır olan profiterollerimizi servis tabağına alarak, üzerlerinde sosumuzu gezdiriyoruz. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Tarifin videolu anlatımına aşağıdan ulaşabilirsiniz

Bir sonraki tatlı dilimlerde buluşmak dileğiyle…




Yorumlar